Tillbaka till Nyheter

Profura förvärvar Stensåkra Charkuteri AB

Sisjö Intressenter AB, ett dotterbolag till Profura AB, har ingått avtal om köp av 85 procent av aktierna i Stensåkra Charkuteri AB.

Stensåkra Charkuteri AB är ett småländskt charkuteri med fabrik i Vetlanda. Bolaget är en etablerad tillverkare av kvalitetskorv med över 30 produkter i sortimentet. Bolaget etablerades 1945 och omsättningen uppgår till ca 85 MSEK.

Företagsledningen med Anders Starck och Birgitta Starck kommer att kvarstå som delägare och vara fortsatt aktiva i bolaget. Nuvarande vice VD Thomas Kanestad blir ny delägare och VD för Stensåkra Charkuteri AB.

”Vi ser fram emot att äga och driva bolaget tillsammans med företagsledningen. Bolaget är välskött, gör en väldigt god kvalitetskorv samt passar in vår strategi”, säger Stefan Hamrin, investeringsansvarig för Sisjö Intressenter.

”I enlighet med vår långsiktiga plan för bolaget har vi nu hittat en lösning för att säkerställa bolagets fortsatta framgångar och Sisjö intressenter AB kommer att kunna ge Stensåkra spännande möjligheter för ytterligare expansion framöver”, säger Anders Starck, som fram tills nu varit VD och huvudägare på Stensåkra Charkuteri.

Göteborg 2 mars 2022

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

Profuragruppen är ett privatägt investeringsbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Investeringar görs främst i svenska onoterade bolag genom dotterbolagen Profura Industri, Profura Utveckling och Profura Fastigheter. Gruppen har en stor verksamhetsbredd, med investeringar inom bland annat livsmedel, hustillverkning, verkstad, trävaror och fastighetsförvaltning. Omsättningen senaste verksamhetsåret uppgick till 4,1 miljarder kronor, se www.profura.se.

Tillbaka till Nyheter