Tillbaka till Nyheter

Profura Utveckling avyttrar Scandi Terminal

Speed skriver avtal med Profuragruppen, om förvärv av dotterbolaget Scandi Terminal AB.

Speed är en av Sveriges största leverantörer av logistiktjänster, 3PL och 4PL. Nu utvidgar företaget sitt kunderbjudande ytterligare genom att lägga lager, transport och ompackning av bulkprodukter till portföljen, via förvärv av Scandi Terminal.

– ”Vi har en uttalad förvärvsstrategi där fokus ligger på lönsamma bolag som kan tillföra för oss nya tjänstesegment. Här stämmer Scandi Terminal väl in då de är verksamma inom en nisch där vi ser en stor potential. Med vår erfarenhet och kompetens inom logistik är vi övertygade om att vi har fina möjligheter att utveckla både bolaget och våra kundrelationer inom området på ett positivt sätt”, säger Mats Johnson, VD Speed.

Scandi Terminal, med verksamhet i Stenungssund, ingår sedan 2006 i Profura Gruppen och är en viktig leverantör av logistik och materialhantering till processindustrikunder.

– ”Scandi Terminal hamnar i mycket goda händer och jag är övertygad om att med Speed som ägare kommer bolaget få den kompetens som krävs för att fortsätta utveckla och expandera verksamheten i Stenungssund med omnejd”, säger Daniel Månsson, VD & Investeringsansvarig Profura Utveckling.

Övertagandet sker per 1 oktober. Scandi Terminal har cirka 20 medarbetare och omsatte drygt 40 miljoner under 2021/22.

Tillbaka till Nyheter