Tillbaka till Nyheter

Provator förvärvar bagerikoncernen Originalbagarns verksamheter i Nynäshamn och Omne

Bagerikoncernen Originalbagarn med verksamhet i Nynäshamn, Omne utanför Kramfors och Växjö försattes i konkurs den 13 september 2018.

Provator AB – vars affärsidé är att investera i små och medelstora bolag som hamnat i svårigheter, men där möjligheterna att skapa värdetillväxt bedöms som goda – har förvärvat verksamheterna i Nynäshamn och Omne.

”Efter intensiva förhandlingar med ett flertal olika intressenter har vi kunnat hitta en lösning där vi har kunnat rädda verksamheterna i Nynäshamn och Omne”, säger konkursförvaltaren Mats Emthén på Advokatfirman Carler.

Som tidigare känt ska fastigheten där Originalbagarn bedriver sin verksamhet i Växjö rivas för att bebyggas med bostäder. Verksamheten i Växjö har därför inte kunnat räddas, men kommer att drivas vidare under kortare period. Sedan konkurstillfället har verksamheten drivits vidare av konkursförvaltaren och kunderna har inte påverkats av konkursen. Efter förvärvet kommer produktionen att fortlöpa som tidigare och driften kommer fortsättningsvis ledas av Stefan Hamrin som ny VD.

Ett intensivt arbete har nu påbörjats av Provator och den nya ledningen för att flytta över produktion från Växjö till de andra två bagerierna för att även fortsättningsvis kunna leverera till befintliga kunder. Detta projekt beräknas fortlöpa under de kommande veckorna.

”Vi är glada över att ha kommit fram till den här lösningen och att vi kunnat fortsätta verksamheterna i Nynäshamn och Omne. Vi ser ljust på framtiden och kommer att utveckla verksamheten vidare”, säger Stefan Hamrin.

Om du har några frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta

Konkursförvaltaren Mats Emthén på Advokatfirman Carler via mail mats.emthen@carler.se eller per telefon på 0705-54 54 24.

För frågor till Provator, vänligen kontakta

VD Mikael Thörnkvist, mikael.thornkvist@profura.se , 0705-32 19 60

Stefan Hamrin nås på 0702-52 98 30

Tillbaka till Nyheter