Tillbaka till Nyheter

Provator avyttrar ARAT-gruppen

Provator har per 18 december avyttrat ARAT-gruppen, vilken består av dotterbolagen Almab Storvik, AriVislanda och Renholmen. Köpare av gruppen är Storskogen.

ARAT-gruppen levererar högteknologisk utrustning till sågverks- och vidareförädlingsindustrin. De tre bolagen drivs fristående och tillsammans omsätter de MSEK 300, med totalt 100 anställda.

Almab har varit en del av Provators portfölj sedan 2011. AriVislanda och Renholmen förvärvades från Lifco-koncernen under 2016 och i samband med detta skapades ARAT-gruppen. Gruppen har blivit en framgång med stark utveckling.  Idag är ARAT-gruppen en ledande aktör i Norden. Köparen, Storskogen, är en stabil och långsiktig ägare med ambitionen att växa organiskt samt genom förvärv. Med Storskogen som ny ägare är förhoppningen att ARAT-gruppen ska fortsätta utvecklas och ta marknadsandelar.

”Vi ser fram emot att fortsätta utveckla våra tre ledande bolag i positiv anda tillsammans med Storskogen, som också möjliggör ytterligare förvärv till gruppen” säger Johan Andersson, VD ARAT-gruppen.

”Vi är en långsiktig och stark ägare som ser god potential i ARAT-gruppen med dessa tre fina bolag och starka varumärken” säger Daniel Kaplan, VD och Partner på Storskogen.

Bolagen kommer fortsätta drivas separat, men ingå i en gemensam ägarstruktur.

”Vi har lyckats väl med att skapa en stark bolagsgruppering med goda möjligheter att fortsätta växa både organiskt och genom förvärv. Storskogen kommer vara en bra ägare framåt för ARAT-gruppen” säger Mikael Thörnkvist, VD Provator AB

Om Provator

Provator ingår i Profuragruppen som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Våra investeringar sker utan extern finansiering och innefattar små till medelstora onoterade bolag i hela Norden.

Vi är en privatägt Göteborgsbaserat gruppering, vars verksamhet har två inriktningar – Profura och Provator.
Provator investerar i små till medelstora, onoterade, svenska bolag som hamnat i ekonomiska svårigheter, men där kärnverksamheten är sund och utvecklingsbar. Förvärv av väletablerade stabila verksamheter sker också till viss grad, främst i form av tilläggsförvärv till den befintliga portföljen.

För mer information, vänligen kontakta:

Mikael Thörnkvist

VD Provator AB

Mobil: 070-532 19 60

E-post: mikael.thornkvist@profura.se

Tillbaka till Nyheter