Tillbaka till Nyheter

Profura Industri avyttrar Kellve Sweden AB

Värnamo Krosskonsult skriver avtal med Profura Gruppen om förvärv av dotterbolaget Kellve Sweden AB.

Värnamo Krosskonsult är specialister på utrustning för stenkrossning. De utför framförallt om- och nybyggnation av krossanläggningar. Med förvärvet av Kellve breddar de sitt kunderbjudande ytterligare genom att kunna erbjuda helhetslösningar.

”Vi är glada att vara nya ägare och ser stora synergieffekter med förvärvet. Tillsammans stärks kompetens och organisation vilket är ett mervärde för kund. Kellve Sweden AB:s marknadsnischer förbättrar även Värnamo Krosskonsult AB:s närvaro.”

– Bröderna Andreas och Kristofer Almén, ägare av Värnamo Krosskonsult AB

Kellve Sweden AB, med verksamhet i Kvänum, har sedan 2008 ingått i Profura Gruppen då det köptes i konkurs. Företaget tillverkar och levererar transportlösningar för bulkmaterial, primärt bandtransportörer. Sedan produktkategorin började tillverkas i Kvänum för över 60 år sedan har bolaget levererat över 19 000 transportörer till krävande kunder inom en rad olika industrier.

Värnamo Krosskonsult tillträdde bolaget 12 september 2022. Kellve Sweden har ett 40-tal anställda och omsatte drygt 84 miljoner räkenskapsåret 2021/2022.

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter. Profura Industri AB fokuserar främst på traditionell industri med starka varumärken, där vi tror att det går att utveckla bolagen ytterligare.

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

12 september, 2022

Tillbaka till Nyheter