Tillbaka till Nyheter

Profura förvärvar Framptons och tar position som en betydande aktör på den brittiska havredrycksmarknaden

Profura har genom det återstartade dotterbolaget Provator förvärvat Framptons Ltd., en brittisk tillverkare av mat och dryck, med fokus på havredryck.

Den 1e december blev det officiellt att Profura genom Provator förvärvat samtliga akier i Framptons Ltd., ett välkänt brittiskt livsmedels- och dryckesföretag som främst är känt för sin havredrycksproduktion. Det återstartade Provator är det av Profuras dotterbolag med uttalad inriktning att investera i bolag med ekonomiska svårigheter, men där det finns en sund kärnverksamhet och hög potential för tillväxt. Framptons, med stöd från Provator, har alla förutsättningar för att bli en ledande aktör på den britiska marknaden och således är förvärvet helt enligt Profuras strategi.

Framptons Ltd., beläget i Shepton Mallet, UK (cirka en timme utanför Bristol), är ett framstående namn inom den brittiska livsmedels- och dryckesindustrin, med en historia som kan spåras tillbaka till 1898.  Med lokalt producerade högkvalitativa produkter och ett engagemang för närsamhället, har Framptons varit en nyckelspelare i branschen och bidragit avsevärt till den lokala ekonomin.

Bernt Ivarsson, ägare av Profura-gruppen, uttrycker sin entusiasm för förvärvet: "Vår erfarenhet med just den här typen av verksamhet gör att jag ser fram emot att kunna komma igång med vårt förändringsarbete. Vi har rätt nyckelpersoner för att kunna utveckla Framptons och ta en ledande position på marknaden."

Profura tackar även den tidigare ledningen som kommer att lämna sina operativa positioner i företaget men ta på sig rådgivande roller. Framför allt har Framptons anställda utfört ett ovärdeligt jobb för verksamheten, och Profura är engagerade i att bygga vidare på Framptons arv i Shepton Mallet, med hopp om att säkerställa dess fortsatta närvaro som en samhällspelare och arbetsgivare även i framtiden. Den nybildade styrelsen, bestående av medlemmar från både Profura och Framptons, är dedikerad till att styra företaget mot en ljus framtid.

Video om Framptons

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter. Provator fokuserar främst på turn-around case, där det kan röra bolag som hamnat i ekonomiska obestånd men där det finns en sund kärnverksamhet där vi tror att det går att utveckla bolagen och skapa lönsamhet.

Mer om Framptons: https://www.framptons.com/

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

Tillbaka till Nyheter