Tillbaka till Nyheter

Primotech Group gör ett nytt förvärv

Profura Industri har i sin underkoncern Primotech Group gjort ett nytt förvärv i maj i form av bolaget HighTech Nordic.

Primotech har förvärvat en majoritetsandel av HighTech Nordic i en strategisk affär som ytterligare stärker Primotechs position inom den tekniska sektorn. HighTech Nordic erbjuder en omfattande produktlinje som omfattar Industri-PC, Embedded-lösningar, Medicin-datorer och pekskärmar, skräddarsydda för att passa slutkundens specifika behov och applikationer. Företagets lösningar är utformade för att leverera pålitlig prestanda i olika miljöer, från extrema temperaturer på -40 grader i norra regioner till utmanande ökenmiljöer där värme och damm är vanligt förekommande.

"Det är med stor entusiasm vi ser fram emot detta samarbete med Primotech. Deras erkända expertis och globala närvaro kommer att ge oss möjlighet att långsiktigt fortsätta växa och utvecklas som företag, samtidigt som vi bibehåller vår egen identitet och vårt fokus på att leverera högkvalitativa lösningar till våra kunder." Andreas Luther & Keith Jeminen, grundare HighTech Nordic.

Primotech har genomfört flertalet förvärv senaste månaderna och växer i en stabil takt. Med kompletterande förvärv blir utbudet till kund komplett och målsättningen är att Primotech skall vara högst på listan - för kunder såväl som ägare som letar efter en ny affärspartner.

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter. Profura Industri AB fokuserar främst på traditionell industri med starka varumärken, där vi tror att det går att utveckla bolagen ytterligare.

Mer om Primotech: https://primotech.se/

Mer om HighTech Nordic: https://primotech.se/bolag/hightech-nordic-ab/

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

13 maj, 2024

Tillbaka till Nyheter