Tillbaka till Nyheter

Primotech Group fortsätter växa med nytt förvärv

Profura Industri har i sin underkoncern Primotech Group gjort ett nytt förvärv under februari genom dotterbolaget Beros Verktyg.

PrimoTech bildades genom en sammanslagning av ett antal framgångsrika företag inom industri och teknikhandel. Inom gruppen finns bland annat bolag som Primogum, Lidalco och Garam. Gruppen fokuserar på välskötta och entreprenörsdrivna teknikhandelsbolag i Norden och letar aktivt efter nya förvärv.

PrimoTechs dotterbolag Beros Verktyg har per 2024-02-21 köpt 100% av aktierna i Cortec Maskin & Verktyg AB. Cortec är en kvalificerad leverantör av verktyg för skärande bearbetning i Västra Götaland och kommer att förstärka Beros geografiska närvaro samtidigt som Cortecs kunderbjudande kommer att förstärkas ytterligare. I och med förvärvet kommer Cortec även att erbjuda kundanpassad verktygstillverkning och rekonditionering.

Förvärvet under Primotech Groups paraply stärker gruppens möjlighet att erbjuda helhetslösningar till kund och ökar också kontrollen över hela värdekedjan.

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter. Profura Industri AB fokuserar främst på traditionell industri med starka varumärken, där vi tror att det går att utveckla bolagen ytterligare.

Mer om Primotech: https://primotech.se/

Mer om Cortec: https://primotech.se/bolag/cortec/

Vid eventuella frågor kontakta:

Mikael Thörnkvist, VD Profura AB, +46 705 32 19 60

4 mars, 2024

Tillbaka till Nyheter