Tillbaka till Nyheter

Lyft & Byggmaskiner etablerar sig i Småland tillsammans med XL-Bygg Lagan

Profuras koncernbolag Lyft & Byggmaskiner & XL-Bygg Lagan (tidigare Lagans Trävaror) etablerar ett samarbete genom en uthyrningsdepå i Lagan.

Lyft & Byggmaskiner öppnar upp sin femte uthyrningsdepå i XL-Byggs lokaler i Lagan. Samarbetet kommer göra det lättare för gemensamma kunder att få tillgång till en bred maskinpark med allt från handmaskiner till bodar, containers, kranar och bygghissar, men framförallt tillgång till XL-Bygg Lagans breda utbud av byggmaterial, limträ och egen produktion. Vår ambition är nu att kunna erbjuda allt för byggare i lokalerna i Lagan.

Lyft & Byggmaskiner har funnits på marknaden sedan 1992 och har således många års erfarenheter av branschen och maskinparken.

"Jag ser verkligen fram emot detta samarbete, vilket kommer att gagna både oss och XL-Bygg Lagan och inte minst våra kunder", säger Helena Larsson, VD på Lyft & Byggmaskiner.

Lagans Trävaror grundades redan 1919 då Joakim Roubert startade ett sågverk för att få virke till sin byggverksamhet. När barnbarnet Mats tog över satsades det på en ny brädgård samt trävaruhandel som startade upp i Lagan. 2023 blev Lagans Trävaror en del i XL-Bygg familjen, en bygg- och trävaruhandel med fullt sortiment för både proffs och gör det själv-kunder.

"Det känns helt rätt att få Lyft & Byggmaskiner hit till oss i Lagan, samarbetet kommer verkligen vara ett Lyft för servicenivån på orten", säger Patrik Bjurka, VD på XL-Bygg Lagan.

Samarbetet inleds med en mässa i XL-Bygg Lagans lokaler på Västergatan 36 den 21:e mars mellan 11:00 – 14:00. Bolagen kommer tillsammans presentera samarbetet och utbudet närmare. Lyft & Byggmaskiner och Lyft & Byggkranar kommer att vara på plats tillsammans med leverantörer till XL-Bygg Lagan.

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag som investerar branschoberoende, med fokus på långsiktigt delägarskap. Vi investerar främst i svenska, onoterade, bolag, men gärna med internationell verksamhet. Investeringsverksamheten har tre inriktningar, Industri, Utveckling och Fastigheter.

Mer om Lyft & Byggmaskiner: https://www.lyft-byggmaskiner.se/

Mer om XL-Bygg Lagan: https://www.xlbygg.se/butiker/lagans-travaror-ab/

Vid eventuella frågor kontakta:

Helena Larsson, VD Lyft & Byggmaskiner AB, +46 760 00 19 53

Patrik Bjurka, VD XL-Bygg Lagan, +46 734 08 44 00

11 mars, 2024

Tillbaka till Nyheter