Tillbaka till Nyheter

Profura AB söker en Redovisningsekonom

Profura AB är ett privatägt Göteborgsbaserat investmentbolag med drygt 40 rörelsedrivande bolag med fokus inom fyra affärsområden: Industri | Utveckling | Fastigheter | Provator

 

Företrädelsevis investerar Profura genom majoritetsägande med grundare och ledning, där vi tillsammans fokuserar på lönsamhet och företagsutveckling. Profura

 

Profil

Vi söker en redovisningsekonom med dokumenterad erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete. Profuras ekonomiavdelning fungerar också som en redovisningsbyrå, med ansvar för flera av våra ägar- och dotterbolag.  I perioder finns behov att stötta våra dotterbolags ekonomiavdelningar, vilket även sker vid nyförvärv. Organisationen behöver förstärkas med ytterligare en heltidsanställd redovisningsekonom.

 

Arbetsuppgifter

Löpande redovisning, reskontror och utbetalningar för bolag som ingår i Profuras administration samt löpande moms-och skattedeklarationer och inkomstdeklaration vid årsbokslut. I rollen ingår även redovisningsansvar för ett eller flera av de bolag som Profura hanterar.

 

Bland uppgifterna ingår även månadsbokslut och löpande avstämningar kring relevanta nyckeltal, liksom likviditetsuppföljning och delaktighet vid koncernens årsbokslut.  Profura arbetar i Fortnox och Capego.

 

Erfarenhet

Vi söker en person med minst fem års dokumenterad erfarenhet inom redovisning och bokslut. Med en bakgrund som redovisningsekonom från exempelvis en redovisningsbyrå och med stort intresse för resultat- och balansräkningar. Vi förväntar oss att man har jobbat med hela processen från löpande redovisning till att ta fram årsbokslut tillsammans med revisor. Man har relevant högskoleutbildning inom ekonomi och erfarenhet att prioritera och möta givna deadlines. Koncernspråk: Svenska.

 

Meriterande:

+ Jobbat i ägarledda koncerner.

 

Personlighet

Noggrann                 Ansvarstagande              Nyfiken        Integritet

Flexibel                    Kommunikativ                  Driven          Effektiv

                                                                                                                                 

Vi erbjuder:

Ett självständigt jobb, i en av Göteborgs mest dynamiska miljöer med fantastisk utsikt från 15:e våningen i Läppstiftet.

 

Man får arbeta med löpande förbättringsarbete i koncernen, och effektivisera processer och system som blivit en av Profuras framgångsfaktorer. Dessutom i en koncern som spänner över flertalet branscher, med potential och olika behov av stöttning från huvudkontoret.

 

Profura arbetar utifrån mantrat ”90% människor och 10% bolag” i en entreprenöriell miljö där vi arbetar nära varandra och har möjlighet att påverka utvecklingen. Vi erbjuder bonusupplägg och potentiellt övrigt incitamentsprogram.

 

Man tar eget ansvar för sina arbetsuppgifter och hur arbetet planeras.

Tjänsten är på heltid med placering på vårt kontor i Läppstiftet, Lilla bommen, Göteborg

 

Har vi väckt din nyfikenhet?

Varmt välkommen med din ansökan genom CV och ett personligt brev till rekrytering@profura.se. Urval och intervjuer sker löpande. Skicka in din ansökan snarast, dock senast 5/5 2024.


Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

 

Henrik Karlsson, CFO + 072 59090 95, henrik.karlsson@profura.se

Sara Bergström, projektledare + 070 83794 80, sara@saraz.se

Tillbaka till Nyheter